“Els increments de sous eren legals”

L'expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, ha declarat com a imputat per les retribucions salarials aprovades per l'anterior cúpula directiva
Serra
Serra

L’expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, ha declarat aquest dilluns com a imputat per una presumpta administració deslleial de l’entitat financera per haver aprovat sobresous per la cúpula directiva el 2010 mentre demanaven ajudes públiques. Serra ha dit que va actuar de forma “legal, lleial i convenient”.

 

El titular del jutjat d’instrucció número 30, Josep Maria Pijuan, ha rebutjat decretar presó provisional per Narcís Serra tal com havia demanat l’acusació popular de l’Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc), per risc de destrucció de proves. La Fiscalia Anticorrupció s’ha oposat a la petició de prendre mesures cautelars per l’exministre socialista.

 

Serra ha justificat la decisió d’augmentar les retribucions salarials de la cúpula directiva aprovades ens uns acords que consten en les actes de 19 de gener de 2010 i 13 d’octubre d’aquell mateix any. L’expresident de Catalunya Caixa ha dit que va ser una decisió “legal, lleial i convenient” en aquell moment, i ha demanat al jutge que prengui una decisió ràpida perquè “quedi clar qui ha actuat seguint la llei i qui no”.

 

Les acusacions populars representades per Ausbanc i per la CUP han explicat que Narcís Serra en cap moment ha fet autocrítica, justificant la decisió d’incrementar les retribucions salarials a partir d’uns informes de consultores externes. Tot plegat en un moment en què Catalunya Caixa va haver de demanar 1.250 milions d’euros d’ajuda al FROB.

 

Aquest dilluns també declara com a imputat l’exdirector general de Catalunya Caixa, Adolf Todó, que va rebre 12 milions d’euros en 4 anys entre sous i pòlisses. Al llarg dels pròxims dies declararan la resta de 54 membres del Consell d’Administració denunciat per la Fiscalia.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari