Patinada olímpica de Trias

Les olimpíades d'hivern s'allunyen de Barcelona, tot i que l'alcalde de la ciutat, el convergent Xavier Trias, es resisteix a reconèixer-ho. Com a mínim, s'haurà d'esperar 17 anys perquè Barcelona i el Pirineu tinguin opcions per ser seu d'uns jocs
Xavier Trias
Xavier Trias

Barcelona presentarà candidatura per acollir uns jocs olímpics d’hivern, “sí o sí”, segons assegura l’alcalde Xavier Trias, però no serà per l’edició de l’any 2022, tal com pregonava, ni tampoc per la del 2026, sinó com a molt d’hora pel 2030. Tot i que es resisteix a confirmar-ho públicament, l’alcalde Trias té coll avall que s’ha quedat sense opcions pel 2022, quan es commemoraran trenta anys de les mítiques olimpíades de Barcelona’92, perquè no ha aconseguit els suports polítics necessaris, ni tan sols el del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i perquè com a principal rival tindria la ciutat alemanya de Munic, una candidatura que els experts qualifiquen d’imbatible.

 

El president del COE, Alejandro Blanco, va aconsellar fa pocs dies a Trias que s’oblidi del 2022 perquè Barcelona tindria la mateixa sort que Madrid, que al setembre va ser la gran derrotada en la cursa de candidats per organitzar les olimpíades del 2020, que es va emportar la ciutat de Tòquio. Des del COE s’argumenta que si Madrid va ser descartada per culpa de la crisi econòmica per la qual travessa el país, tot i tenir la majoria de les instal·lacions esportives construïdes, el mateix li passaria a Barcelona, encara més pel fet que necessitaria inversions milionàries per les infraestructures viàries que la connecten amb les pistes d’esquí del Pirineu.

 

Després de reunir-se amb Alejandro Blanco i amb José Ignacio Wert, ministre d’Esports, entre altres carteres, l’alcalde Trias ha reiterat en roda de premsa que Barcelona presentarà candidatura per organitzar uns jocs d’hivern, però, per primera vegada, no s’ha compromès a cap data. A sobre, Trias declara que seria “un suïcidi” que la ciutat competís per ser seu olímpica sense disposar del suport de socialistes i populars, començant pel dels seus grups municipals i, en aquest sentit, el regidor popular Alberto Fernández Díaz ha canviat d’opinió: després de defensar a tort i a dret la candidatura de Barcelona, quan ha vist que no comptaria amb el vistiplau de Madrid, ha demanat a Trias que faci marxa enrere i que anunciï formalment que renuncia a presentar candidatura pel 2022.

 

LLEGEIX LA INFORMACIÓ COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari