Botín se’n fum de la crisi

Els grans empresaris espanyols es vanen de les oportunitats de negoci, ara que els salaris han caigut en picat
Emilio Botín
Emilio Botín

El president del Banco Santander ha declarat aquest dijous que Espanya ha sofert un canvi “molt dràstic” i ha definit la situació actual del país com a “fantàstica”, doncs “arriben diners de tot arreu“. Per a Emilio Botín, la reforma laboral i la pèrdua de drets històrics dels treballadors, així com les retallades salarials, han facilitat la recuperació de la confiança dels altres països, que tornen a invertir en el país.

La declaració, més enllà d’una mostra d’optimisme, sembla un insult als treballadors espanyols, quan s’acumula la publicació d’estudis que assenyalen que els ciutadans que encara tenen treball han vist com perdien en els últims anys part del seu poder adquisitiu.

De la mateixa forma però sense tant entusiasme es van mostrar recentment altres grans empresaris espanyols, com el president de Telefónica, César Alierta, o el de la Caixa, Isidre Fainé. El primer va assenyalar que Espanya ha superat la recessió; mentre que el segon va definir l’exportació com el “motor” de la recuperació, a la qual ajuda la recuperació de la competitivitat gràcies al descens dels salaris a nivells de 1999.

Botín ha realitzat aquestes declaracions en la presentació de la seva nova campanya d’expansió als Estats Units d’América, on a partir d’ara faran servir el nom Santander Bank. Per al president del principal banc espanyol, “el mercat d’Estats Units és un bombó”, igual que, segons es desprèn de les seves paraules, ho és el mercat espanyol per als inversors estrangers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides