La Generalitat protegeix les irregularitats urbanístiques

També projecta canviar la llei del cos d'Agents Rurals per nomenar a dit el caps regionals
Agents Forestals
Agents Forestals

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està realitzant uns canvis dins del cos d’Agents Rurals com a poc discutibles. Segons denuncia la UGT de Catalunya, el passat 3 d’octubre la secretària general del Departament va enviar un correu electrònic on ordenava restringir les denúncies de funcionaris agents rurals, “fent una interpretació absolutament contrària a l’esperit de la llei”, segons el sindicat.

La UGT ja ha anunciat que presentarà una denúncia a l’Oficina Antifrau. En els últims mesos, determinades denúncies sobre irregularitats urbanístiques havien generat malestar, i ara l’Administració respon restringint les funcions del cos únicament a les irregularitats en espais naturals protegits, el que representa només el 20% del territori català.

D’altra banda, la Conselleria també preveu modificar la Llei del Cos d’Agents Rurals per tal de que els caps d’àrea regionals siguin escollits pel sistema de lliure designació, en lloc del concurs de mèrit i capacitat, com es feia fins ara. Aquesta mesura comportarà que aquests llocs de treball s’escullin a dit i puguin ser cessats quan els responsables polítics així ho desitgin, la qual cosa suposaria una pèrdua de llibertat i la politització del càrrec.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides