Múltiples cops al crani van causar la mort del Raval

L'autòpsia de l'home mort després de ser reduït pels Mossos revela que els traumatismes van causar una fallida cardíaca
Mort mossos raval
Mort mossos raval

“Múltiples traumatismes sobre la regió cràniofacial” van acabar amb la vida del botiguer del Gaixample Juan Andrés, mort al barri del Raval de Barcelona després de ser reduït per vuit agents dels Mossos d’Esquadra, segons el resultat de l’autòpsia al qual ha tingut accés el diari El País. D’acord amb el testimoni de veïns del carrer Aurora que van presenciar els fets des del seu balcó, l’actuació policial va ser d’una violència excessiva.

 

Quan va ingressar a l’Hospital Clínic, la víctima tenia trencats una dent, el nas, una cella, un pòmul i un dit de la mà, i presentava diverses lesions per tot el cos compatibles amb “cops de puny i puntades”. No obstant, segons l’examen forense, els cops no van causar cap lesió en òrgans vitals, però van originar “una fallida cardíaca que es va veure afectada per altres factors”: “l’estrès” de la situació i una “malaltia cardíaca prèvia” que li causava arítmies.

 

Els forenses han conclòs que la mort de Juan Andrés és de naturalesa “homicida”, però es preveu complicat aclarir l’autor dels cops que van causar l’aturada cardíaca -els mossos, el veí amb qui havia discutit o ell mateix- i si hi va haver altres desencadenants, com el presumpte “consum de tòxics”.

 

Els veïns del Raval han convocat una manifestació divendres vinent al barri, amb el lema ‘Prou Brutalitat. Prou impunitat’, per denunciar les circumstàncies de la mort. “La violència policial és un fet comú al Raval. Aquest cop, se’ls ha anat de les mans i ha resultat morta una persona, el nostre veí Juan Andrés. Si aquest fet queda impune demà podria ser qualsevol“, es pot llegir al cartell de la convocatòria veïnal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides