Iñaki Urdangarin, l’últim supervillà

Surt a la llum l''alter ego' utilitzat pel duc de Palma per amagar el seu nom
Sense títol
Sense títol

Tot superheroi amb una mica d’èxit té el seu alter ego, una identitat falsa en la qual ocultar-se per al seu dia a dia. I tot supervillà també. Superman era Clark Kent en la seva vida privada, Spiderman tenia a Peter Parker… I ara hem sabut, com si es tractés d’un nou còmic, que Iñaki Urdangarin era ‘Pep Figueras‘.

Encara que difícilment el Duc de Palma pogués disfressar-se i passar desapercebut, més encara si anava acompanyat de la Infanta Cristina i el sèquit de guardaespatlles, Urdangarin si que podia emmascarar-se en les factures o les reserves de viatges. El pseudònim de ‘Pep Figueras’ s’ha filtrat ara dins de la instrucció del cas Nóos.

Segons les últimes informacions, els Ducs de Palma van utilitzar durant anys diners de l’empresa de la qual tots dos eren titulars i que es nodria de fons públics provinents de l’Institut Nóos, per a les seves despeses personals. Així ho recull un informe d’Hisenda lliurat al jutge Castro. Així, amb aquests fons haurien pagat a l’estiu de 2008 un safari de dos dies a Sud-àfrica, per valor de 1.350 euros. La reserva estava a nom de ‘Pep Figueras’.

La Infanta Cristina, a qui el magistrat està estudiant tornar a imputar, també disposava d’aquests diners per a les seves despeses. Amb ells hauria pagat la seva estada a Moçambic d’aquell mateix estiu, a raó de 330 euros. La filla del monarca espanyol hauria viatjat a aquest país africà per visitar un projecte de la Fundació La Caixa, per a la qual treballa. En total, l’informe de l’Agència Tributària recull pagaments de la Infanta durant dos anys per un valor de 150.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides