Madrid carrega contra l’actual sistema de finançament “injust”

El president madrileny demana a Rajoy que no es "maltracti" les comunitats que més aporten
Ignacio Gonzalez
Ignacio Gonzalez

Catalunya no és l’única comunitat espanyola que considera injust l’actual sistema de finançament. Madrid, on governa el mateix partit que a Moncloa, també ha alçat la veu per reivindicar “una reforma que acabi amb les injustícies i les incoherències del model actual“.

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha publicat aquest dilluns un article a ‘El País’ en el qual demana al president Rajoy que compleixi l’acord de la darrera conferència de presidents celebrada fa un any. El dirigent vol un model de finançament “on els que més aporten no siguin maltractats pel sistema de finançament i on es vegin representats els drets dels ciutadans”.

Per a González, “no és just” ni “es pot consentir” que els madrilenys “pateixin les conseqüències d’un sistema abusiu i arbitrari” que es tradueix en “com millor va Madrid, menys recursos rep”.

El dirigent recorda que l’actual sistema de finançament va ser aprovat pel PSOE per “beneficiar” regions on els socialistes podien esgarrapar vots, com Catalunya i Andalusia, i en detriment de Madrid.

La setmana passada va ser la dirigent del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, qui es va endur les crítiques d’alguns barons populars, entre ells el mateix González, per demanar un sistema “singular” per a la Generalitat catalana.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari