Pacte de silenci entre Camacho i Método 3

La líder del PP va acordar no fer pública informació confidencial de l'agència a canvi de destruir el rastre de la conversa de la Camarga
Alicia Sánchez-Camacho
Alicia Sánchez-Camacho

L’existència d’un pacte a dues bandes impulsat per Alicia Sánchez Camacho per esborrar qualsevol rastre de la conversa al restaurant La Camarga compta ara amb noves evidències. Si primer va ser El Mundo qui va fer públic un contracte entre la líder del PP català i l’examant de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, que estipulava una indemnització de 2 milions si alguna de les parts revelava el contingut de la conversa, ara ha estat El País qui ha tingut accés a un document signat amb l’agència Método 3 que acordava la destrucció del contingut de la gravació del dinar.

 

L’àudio de la conversa prova que un detectiu de Método 3 va pagar el dinar per avançat i es va presentar com a assistent de Sánchez Camacho a l’hora de reservar la taula. No obstant, Sánchez Camacho, que vol evitar que el contingut de la conversa torni a sortir a la llum, va acusar l’agència d’haver-la espiat. Ara, l’acord per escrit divulgat pel diari madrileny, constata l’existència d’un segon pacte de silenci, després del subscrit amb Vicky Álvarez.

 

En el document, la líder del PP adverteix Método 3 que disposa de dades confidencials sobre clients investigats per l’agència, correus electrònics i informació privada en soports digitals. Sánchez Camacho es comprometia per escrit a destruir aquestes proves: “Les parts declaren i reconeixen que posseeixen, unes de les altres, informació sensible que podria afectar el seu honor, intimitat i la pròpia imatge. Amb la finalitat de preservar aquesta informació en l’esfera íntima de cadascuna de les parts i, especialment el contingut de la conversa mantinguda al restaurant de la Camarga el 7 de juliol de 2010, les parts es comprometen a guardar secret, no divulgant-la a tercers”.

 

En l’acord no s’aclareix com el PP ha obtingut la informació sobre Método 3. El seu exdirector i propietari, Francisco Marco, va denunciar a la policia que algú havia activat el seu correu electrònic accedint a la seva blackberry quan es trobava detingut als calabossos de les dependències judicials al febrer del 2013. Sobre l’acord subscrit entre Método 3 i Sánchez-Camacho, Marc va declarar a El País: “És confidencial. Ha estat Sánchez-Camacho la qual ha confirmat tots els extrems del pacte. Jo no tindria cap problema en què Sánchez-Camacho faci públic el document que ella ha corroborat públicament que existeix”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari