El 12-O tensa el Parlament

Els diputats de Ciutadans i del Partit Popular abandonen l'hemicicle amb un ambient crispat a causa de la concentració del 12-O
Jordi Cañas
Jordi Cañas

La celebració del 12 d’octubre amb la manifestació organitzada per sectors espanyolistes en el punt de mira del debat política ha tensat l’activitat parlamentària. Els diputats de Ciutadans (C’s) i del Partit Popular de Catalunya (PPC) han abandonat l’hemicicle del Parlament arran d’una disputa relacionada amb la seva presència a la concentració prevista per dissabte.

 

L’ambient s’ha crispat quan s’estava debatent una moció d’ICV-EUiA -sobre la memòria històrica i la condemna del franquisme- i arran d’una intervenció del diputat de la CUP, David Fernández, que ha recordat a C’s i al PPC que dissabte es manifestaran al costat de partits d’ultradreta que tenen la intenció de venir a Barcelona.

 

El portaveu parlamentari de C’s, Jordi Cañas, se les ha tingut amb els diputats de la CUP per aquesta intervenció i s’ha encès del tot quan la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, li ha retirat l’ús de la paraula perquè ja havia excedit el seu temps per intervenir. Els diputats de la formació espanyolista han abandonat de forma airada l’hemicicle, un gest que també han fet els diputats del partit d’Alicia Sánchez-Camacho. Tot plegat sota la mirada de la resta de diputats i amb la presidenta de la Cambra exclamant: “No tenen vergonya de fer el que estan fent”.

 

Un incident que ha tingut lloc un dia en què els convocants de la manifestació espanyolista del 12-O, la plataforma ‘Som Cataluña, somos España’, ha estat present al Parlament de Catalunya i s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i amb el líder del PSC, Pere Navarro, i també amb el PPC i Ciutadans. Tot plegat en una sessió plenària en què s’ha demanat de nou el cessament de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, per participar en un acte d’homenatge als veterans de la División Azul.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari