Barcelona s’enfonsa en la pobresa

55 dels 73 barris barcelonins tenen una renda per càpita baixa, segons la síndica de greuges de la ciutat
Pobresa a Barcelona
Pobresa a Barcelona

Les desigualtats socials avancen sense fre pels carrers de la capital catalana. En aquests moments, cinc anys després de l’inici d’una recessió econòmica a la qual encara no es veu el final, en 55 dels 73 barris que formen Barcelona la renta per capita és mitjana-baixa, baixa o directament molt baixa. La ciutat s’enfonsa a poc a poc en la pobresa, amb cada cop més ciutadans que no poden accedir a un habitatge o satisfer les seves necessitats més bàsiques.

 

Ho ha revelat la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, a la Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, on ha destacat que ha rebut més de 300 queixes socials durant la primera meitat del 2013, el 80% de les quals procedents del districte de Nou Barris, de llarg el més humil i castigat per la crisi.

 

Les queixes rebudes per la síndica, la major part sobre habitatge i serveis socials bàsics, s’han multiplicat per cinc respecte al mateix període de l’any passat, el que demostra una tendència del tot alarmant. La denegació d’un habitatge d’emergència, fet que ha causat un augment de l’ocupació de pisos buits, o la dificultat per accedir a la prestació d’aliments i a beques escolars són algunes de les principals reclamacions.

 

Mentre a Vallvidrera, Sarrià, Sant Gervasi i les Tres Torres les rendes segueixen sent altes, barris com el Turó de la Peira, Can Peguera, la Trinitat, Torre Baró, Ciutat Meridiana, el Bon Pastor, el Besòs i la Marina del Prat Vermell viuen situacions d’emergència social.

 

“És per això que sóc aquí”, ha afirmat la síndica, que ha demanat a l’Ajuntament que estableixi com a prioritat la dotació d’un habitatge digne i una renda garantida a totes les persones en situació de risc d’exclusió social.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.