Montoro pren el pèl als ciutadans retallats

El ministre d'Hisenda diu que els salaris a l'Estat espanyol "no estan baixant" afirmant que es tracta d'una "moderació" de les pujades
Ministre Montoro
Ministre Montoro

Cada vegada que ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, fa declaracions públiques sol provocar indignació en algun sector. Ara el ministre Montoro ha posat en dubte les retallades salarials que pateixen molts ciutadans, afirmant que a l’Estat espanyol els salaris “no estan baixant” sinó que s’està produint una “moderació” de les pujades.

 

Així s’ha expressat el ministre d’Hisenda al Congrés dels Diputats en resposta al diputat i coordinador general d’Izquierda Unida (IU), Cayo Lara. Davant la sorpresa i incredulitat de part de la cambra per la seva teoria, Montoro ha insistit amb les seves explicacions assegurant que els salaris “estan creixent” de forma moderada. Per reforçar el seu argument ha apuntat que gràcies a aquesta moderació s’està “potenciant la inversió” a l’Estat espanyol.

 

L’afirmació de Montoro sobre els salaris no tan sols provocarà indignació entre els ciutadans que veuen com s’ha congelat o retallat el seu sou des de l’inici de la crisi econòmica, sinó que també es contradiu amb les dades oficials. Sense anar més lluny, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el segon trimestre de l’any el cost salarial per treballador i mes va caure un 0,6% respecte el mateix període de l’any anterior. Ja són tres trimestres consecutius de caigudes dels costos salarials, segons l’INE. I des de l’Agència Tributària també s’han publicat aquest dimecres estadístiques que mostren una disminució d’un 0,3% dels salaris en les grans empreses.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari