Interior reconeix “preocupació” pel 12-O

La Generalitat prohibeix la marxa feixista de Sants a plaça Espanya però autoritza la de Montjuïc
Ramon Espadaler
Ramon Espadaler

“És evident que existeix preocupació al govern pel què pugui passar el 12-O”, ha manifestat aquest dimecres el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, davant l’auge d’anuncis feixistes per “plantar cara a l’independentisme”. El Departament ha d’anunciar aquest mateix matí que prohibirà la marxa que havia de transcórrer entre Sants i Plaça Espanya de Barcelona, i autoritzarà l’acte que des de fa anys reuneix l’extrema dreta a la mateixa Plaça Espanya per pujar a Montjuïc.

Espadaler ha justificat l’autorització de la segona marxa, perquè garantir “el dret fonamental a manifestar-se”. El conseller ha expressat la “doble garantia” d’aquest tipus d’actes: “dret a expressar les idees, i que això es faci amb civisme”.

La resposta del conseller ha estat arrel d’una pregunta del diputat de la CUP, David Fernàndez, qui ha recordat a Espadaler que “Sants va aconseguir aïllar l’extrema dreta a la muntanya de Montjuïc” i l’ha advertit que “les victòries democràtiques no duren per sempre“.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari