La corrupció urbanística a Marbella, condemnada

El cervell de la trama urbanística del cas Malaya, Juan Antonio Roca, condemnat a 11 anys de presó i una multa de 240 milions d'euros
Julián Muñoz
Julián Muñoz

Ja es coneix la sentència del conegut cas Malaya, la trama de corrupció urbanística més gran de l’Estat espanyol, amb l’Ajuntament de Marbella com el principal centre d’operacions. El presumpte cervell de la trama, l’exassessor d’Urbanisme del consistori municipal, Juan Antonio Roca, ha estat condemnat a 11 anys de presó i una multa de 240 milions d’euros.

 

De la seva banda, l’exalcalde de Marbella, Julián Muñoz, ha estat condemnat a dos anys de presó per un delicte de frau i per un delicte de prevaricació que comportarà una inhabilitació. Marisol Yagüe, també exalcaldessa d’aquest municipi andalús, ha estat considerada culpable d’un delicte de suborn continuat passiu, malversació, alteració de preus i frau. Yagüe ha estat condemnada a sis anys de presó. I l’extinent d’alcalde, Isabel García Marcos, ha rebut una condemna de quatre anys de presó.

 

Aquest divendres l’Audiència de Màlaga fa pública la sentència d’un judici que va començar el 27 de setembre de 2010 i no va finalitzar fins el 30 de juliol de 2012. Un cas amb una resolució final de prop de 5.500 folis, més de 200 sessions de vista oral i un centenar d’imputats. El cas Malaya va suposar la dissolució de l’Ajuntament de Marbella i la detenció de diversos càrrecs municipals.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari