La batalla de ‘La Mañana’

Una empresa de Saragossa ofereix nou milions per quedar-se amb aquest diari lleidatà, actualment en procés de subhasta judicial
Sense títol
Sense títol

És la pregunta que es fa tothom a Lleida: qui s’amaga al darrere de l’empresa saragossana Publigestión de Empresas 2007 SL, del seu administrador Alejandro Galindo i del seu representant legal, l’advocat Luis Antonio Marín? I és que el tàndem Galindo & Marín ha presentat, en l’últim moment, una oferta desconcertant i temerària per fer-se amb la capçalera i les instal·lacions del diari La Mañana, que actualment es troba en concurs de liquidació i en procés de subhasta.

 

Per què una empresa de Saragossa, que disposa d’un capital de només 3.000 euros, ofereix fer-se càrrec de tot el passiu acumulat per l’empresa editora de La Mañana, xifrat en uns 9 milions d’euros, quan podria obtenir la propietat del diari, actualment en tràmit de subhasta pel jutjat mercantil de Lleida, per una quantitat molt menor? De moment, ningú no té una resposta com cal a aquest enigma.

 

Alejandro Galindo, l’administrador de Publigestión de Empresas SL, té l’aparença de ser un simple home de palla. En el registre mercantil apareix com a administrador d’una altra societat, Gamalín Distribuciones Siglo XXI, i anteriorment també ho va ser de l’empresa de transports Transmamblas SL, que va presentar concurs de creditors el 2008 i va ser liquidada dos anys més tard.

 

Condemnat per estafa

Més inquietant és la figura de l’advocat que ha concorregut a la subhasta en nom de la societat saragossana, Luis Antonio Marín. El seu nom apareix en l’anomenat cas Cointo, una sonada estafa que va ser motiu de gran seguiment per part de l’empresa aragonesa.

 

Un grup capitanejat per l’empresari Tomás Nasarre i del qual formava part aquest advocat, es va quedar el 2003 amb la firma Cointo, un prestigiós establiment comercial de Saragossa –que passava per dificultats financeres–, i va aprofitar aquesta plataforma per muntar la coneguda estafa del natzarè: comprar grans partides de sucre, oli, pernils, embotits… que després revenien fora del circuit comercial amb importants descomptes, però al comptat. En total, l’estafa als proveïdors va ser quantificada en 1,7 milions d’euros.

 

POTS LLEGIR LA NOTÍCIA COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari