L’anunci masclista de la RAE

Associacions de dones consideren "sexista i discriminatori" l'espot de l'Acadèmia de la Llengua que protagonitza una mestressa de casa
Títol de la imatge
Títol de la imatge

“Sexista i discriminatori cap a la dona”, a qui presenta “com la responsable de les tasques de neteja de la llar”. Així han considerat la Federació d’Associacions de Dones Separades i Divorciades i la Fundación Mujeres l’anunci que commemora el tercer aniversari de la Real Academia de la Lengua Española (RAE) que s’emet en televisió.

 

 

L’anunci, produït per l’Acadèmia de Publicitat a petició de la RAE, aprofita el lema de la institució –‘Limpia, fija y da esplendor’– per realitzar una paròdia d’un tòpic anunci de detergent, on la mare es presenta com l’encarregada de les tasques de la llar fins que el pare arribi de la feina.

 

Segons les associacions de defensa dels drets de la dona, l’espot “reprodueix els estereotips que segueixen fomentant la desigualtat entre homes i dones”, per la qual cosa han reclamat a la RAE en un comunicat “que es posicioni en el camí cap a la igualtat”.

 

En aquest sentit, el comunicat subratlla que la RAE no es destaca especialment pels seus criteris d’igualtat de gènere ja que “en 300 anys d’història només vuit dones han estat acadèmiques de la llengua”.

(Visited 631 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari