L’intent de privatitzar l’Hospital Clínic

La CUP destapa un contracte secret de privatització de l'Hospital Clínic signat pel tripartit amb la multinacional Capio
Sense títol
Sense títol

La possible privatització de l’Hospital Clínic de Barcelona és un tema que s’ha denunciat des de diversos sectors de la sanitat pública. Ara ha estat la CUP qui ha denunciat que el Govern tripartit va signar un contracte de privatització del Clínic, a finals de 2008, amb la multinacional Capio, una empresa privada de gestió d’hospitals.

 

Segons ha explicat el diputat de la CUP al Parlament, Quim Arrufat, aquest contracte només hi tenia accés la direcció del centre hospitalari i denuncia que es va tractar d’una ocultació deliberada. El contracte en qüestió es va signar quan el director general i conseller delegat del Clínic era Raimon Balenes –entre 2008 i 2011-, que després de ser cessat del càrrec es va convertir l’octubre de 2011 en el director general d’Innovació de Capio.

 

Una notícia que arriba tres setmanes després que la direcció general del Clínic hagi plantejat un pla de tancament de 74 llits, una reducció del seu pressupost en 17,5 milions d’euros i el trasllat de part de l’activitat de baixa complexitat a l’Hospital privat Sagrat Cor. Un centre que gestiona precisament l’empresa IDCSalut, l’antiga Capio. Aquesta entitat privada ja gestiona diversos hospitals d’arreu de l’Estat espanyol.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari