Teresa Forcades incomoda l’Arquebisbat

L'Arquebisbat de Tarragona suspèn una conferència de la monja després de les crítiques rebudes per part de Procés Constituent
Teresa Forcades
Teresa Forcades

L’Arquebisbat de Tarragona ha suspès una conferència que la monja Teresa Forcades havia de pronunciar aquest dijous 3 d’octubre a l’Auditori de l’Antiga Audiència de Tarragona. La conferència sota el títol “Estimem més les dones?” i “Són més lliures els barons?”, està organitzada per la delegació a Tarragona de Mans Unides -una ONG que depèn de l’Arquebisbat-, que ha emès una breu nota de premsa dient que “per indicació de l’Arquebisbat la conferència queda suspesa”. 

 

La suspensió de la conferència arriba pocs dies després de les crítiques rebudes per part del moviment Procés Constituent impulsat per l’economista Arcadi Oliveres i Teresa Forcades. El passat dijous Procés Constituent va emetre un comunicat en què criticava durament la beatificació prevista de 522 màrtirs de l’Església catòlica assassinats pel bàndol republicà, afirmant que aquest acte suposa una “injustícia envers les víctimes que defensaven les llibertats democràtiques de la II República”.

 

En aquest comunicat, des de Procés Constituent també es recorda que l’Església “va donar suport el 1936 al cop d’Estat”, afegint que aquesta institució “segueix avui tenint privilegis, és opressora dels drets bàsics individuals al propi cos i a la sexualitat, i homòfoba”.

 

No és el primer incident entre Forcades i l’Arquebisbat. El passat juliol la monja benedictina va lamentar que l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, hagués demanat als rectors que no oferissin les esglésies per a les reunions del Procés Constituent.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari