Dos dies de vaga a Catalunya Caixa

Els treballadors protesten contra l'ERO que s'aprovarà en 10 dies i que manté allunyats a la direcció i sindicats
Seu central de Catalunya Banc a Barcelona
Seu central de Catalunya Banc a Barcelona

Els treballadors de Catalunya Caixa han iniciat aquest dilluns dues jornades de vaga contra l’ERO que la direcció de l’entitat preveu aplicar sobre 2.400 treballadors. Els representants sindicals protesten perquè consideren que l’oferta és inferior a la qual van rebre els treballadors de la resta d’entitats intervingudes pel FROB.

Els directius de Catalunya Caixa van augmentar la seva oferta dijous passat fins als 27 dies d’indemnització per a un màxim de 18 mensualitats. Els sindicats segueixen considerant-la insuficient i retreuen a l’entitat que no accepta negociar les condicions que han exigit perquè l’ERO sigui menys traumàtic. Entre aquestes condicions destaca l’afavoriment de la sortida de les persones majors de 50 anys, una cosa a la qual es nega l’empresa.

La vaga es produeix mancant 10 dies perquè es tanqui l’ERO. La nova reforma laboral ha establert en un màxim d’un mes el període de negociacions per arribar a un acord des que es presenta la documentació oficial en el Ministeri de Treball, si no hji ha cap acord, l’empresa pot aprovar-lo unilateralment. Com Catalunya Caixa la va presentar el passat 9 de setembre, el període finalitza el 9 d’octubre. Aquest ERO preveu el tancament de totes les oficines de l’entitat que es troben fora de Catalunya i part de les quals estan al seu territori d’origen.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari