RATes a l’Hospital Clínic

alstom
alstom

L’Hospital Clínic de Barcelona és una venerable institució sanitària de la capital catalana que dóna servei a 600.000 ciutadans del barri de l’Eixample des de fa 107 anys. Amb la particularitat que, a més, és un centre de formació dels estudiants de medicina que es preparen a la facultat annexa, que depèn de la Universitat de Barcelona. Per les seves consultes i quiròfans han passat els grans noms de la història de la medicina catalana, com August Pi Sunyer o Moisès Broggi.

Però l’Hospital Clínic, que compleix una important funció sanitària i docent, no ha escapat a la guillotina del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz. En aquest cas, i a més dels coneguts acomiadaments i retallades salarials de la plantilla de soferts i indignats treballadors, l’operació de desmantellament d’aquest centre de referència del sistema hospitalari de Barcelona suposa un pas més en la implacable estratègia privatitzadora que impulsa el Govern d’Artur Mas.

 

Transvasament de malalts

La clau de l’operació es diu RAT (pla de reordenació assistencial territorial) i el CatSalut l’ha començat a materialitzar aquesta tardor. Segons estableix el RAT, durant l’últim quadrimestre d’enguany, l’Hospital Clínic ha d’aplicar una retallada pressupostària en el seu funcionament de 17,5 milions d’euros.

 

Més informació a les pàgines del setmanari EL TRIANGLE d’aquesta setmana

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.