‘Billy el niño’ va apallissar Paco Lobatón

Reprodueix vídeo

Paco Lobatón, periodista espanyol conegut per presentar ‘Quién sabe dónde’ a Televisión Española fa quinze anys, ha revelat que durant la seva època d’estudiant universitari va ser detingut i apallissat per ‘Billy el niño’, torturador del règim franquista que ha estat denunciat en un jutjat argentí, per la qual cosa haurà de comparèixer davant el jutge Ruz de l’Audiència Nacional perquè el magistrat decideixi sobre la seva extradició.

Segons la versió oferta per Paco Lobatón a ‘El intermedio’ de la Sexta, en 1972, durant una assemblea de professors a la Facultat de Ciències Polítiques de Madrid, el periodista va ser detingut per la policia quan en demanar-li la identificació van constatar que no era professor. En ser detingut va ser copejat, en una aula dins de la facultat. Després ‘Billy el Niño’ es va fer càrrec d’ell i el va traslladar a la Direcció general de la Policia. Durant el trajecte, el torturador franquista li va propinar diversos cops amb una porra en el pit i va amenaçar amb matar-lo.

Malgrat que Lobatón va rebre diversos cops, el periodista ha explicat que la seva experiència amb ‘Billy el niño’ no es pot comparar amb la qual van viure companys i amics seus, que van sofrir tortures molt cruels. El periodista andalús va ser condemnat a cinc anys de presó, encara que es va exiliar a Ginebra. El més sorprenent de la història viscuda per Lobatón fa 41 anys és que amb la denúncia que va interposar per maltractaments va aconseguir que ‘Billy el niño’ fos sancionat amb un dia de treball i sou.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides