ETA demana ajuda per negociar amb Madrid i París

La banda terrorista emet un comunicat en el qual rebutja "renegar" de la seva trajectòria de lluita
Sense títol
Sense títol

La banda terrorista ETA ha difós aquest dissabte un comunicat amb motiu del Gudari Eguna (dia del soldat basc) en el diari Gara, en el qual sol·licita l’ajuda dels agents socials i ciutadans bascos per fer sentir la seva veu de manera que els Governs de Madrid i París es vegin obligats a negociar. ETA reconeix que el procés de pau és inviable sense la participació dels governs espanyol i francès i per això demana una taula de diàleg.

Ara mateix, ETA lamenta que la tots dos governs estenen “imposició a tots els terrenys i es neguen a abordar vies dialogades de solució al conflicte basc”. En aquesta línia, el comunicat assenyala que “no demandem que la resta de forces polítiques comparteixin el nostre punt de vista però, al mateix temps, no acceptem que hàgim de renegar de la nostra trajectòria de lluita i assumir el relat dels opressors”.

Els terroristes es neguen a renegar d’una lluita que consideren “justa i legítima” alhora que defensen que “ha ajudat a la supervivència d’Euskal Herria i a mantenir oberta la porta de la llibertat”. ETA afegeix que el que pretén és entaular diàleg, “tant per recórrer el camí de la sobirania com per avançar en el de la pau”; encara que posposa l’esperat anunci de l’abandó de les armes.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari