Els tentacles familiars de Juan Cotino

Anticorrupció investiga crèdits irregulars per valor de 35 milions concedits per Bankia a empreses vinculades al president de les Corts Valencianes
Juan Cotino
Juan Cotino

L’existència d’una trama familiar al voltant del president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, destinada a beneficiar amb adjudicacions públiques el hòlding empresarial vinculat a la seva família, disposa ara de noves evidències. La setmana passada, el secretari del consell d’administració de la nacionalitzada Bankia, Miguel Crespo, va informar la Fiscalia Anticorrupció de l’existència d’una quinzena d’operacions sospitoses, principalment crèdits irregulars, concedits per Bancaixa, més tard integrada a Bankia, a empreses de la família Cotino.

 

Segons va explicar Crespo al jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu, l’entitat financera va concedir almenys 35 milions d’euros a Share Capital, una societat en la qual participen dues empreses dels Cotino, per comprar habitatges a diversos països de l’Europa de l’Est. Aquests préstecs estarien relacionats, a més, amb les suposades aportacions que Sedesa, empresa propietat del clan Cotino, hauria fet a la caixa B del Partit Popular que controlava Luis Bárcenas.

 

«He ficat la pota moltes vegades en temes personals i de gestió, però mai la mà», s’ha defensat Cotino, personatge fonamental per comprendre la política valenciana de les dues últimes dècades. Agregat de l’Opus Dei, és el referent del sector democristià del Partit Popular valencià. Procedent d’una família d’empresaris agrícoles, va iniciar la seva carrera política a la desapareguda Unió Democràtica del País Valencià, des d’on va saltar a UCD a finals dels setanta, formació per la qual va ser regidor de Xirivella. Dissolta UCD, va ingressar al Partit Demòcrata Popular (PDP), on va coincidir amb coneguts dirigents com Jaime Mayor Oreja, Javier Arenas i José Ignacio Wert. Tots ells van acabar al Partit Popular.

 

LLEGEIX LA INFORMACIÓ COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari