Amb hipoteca però amb alegria

Cap altra entitat de Catalunya té tantes hipoteques sense pagar com Catalunya Caixa. La PAH fa mesos que prova de trobar una solució conjunta per a tots els casos, però davant la falta de resposta dels responsables de la caixa han decidit iniciar una campanya de protestes per tot el territori. De l''escrache' al polític a l''escrache' a la banca
PAH embarasada
PAH embarasada

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha iniciat una campanya de pressió contra Catalunya Caixa en la qual demana solucions per als més de 700 casos de famílies que no poden pagar el crèdit amb el banc pel pagament del seu habitatge, el nombre més elevat de totes les entitats bancàries de Catalunya. Fa deu mesos que representants de la PAH negocien amb l’empresa una sortida col·lectiva, però les dificultats per arribar a un acord han portat la plataforma a buscar alternatives.

La principal reivindicació de la PAH davant Catalunya Caixa és que apliqui una dació en pagament total, és a dir, que no quedin romanents un cop s’ha donat l’habitatge a canvi de la cancel·lació de la hipoteca, com denuncien que està succeint. L’entitat aplica la dació en pagament, però parcial, ja que fa una nova taxació del valor actual de l’habitatge i reparteix al 50% amb el client les pèrdues que li suposarà la diferència amb el que falta per pagar. Això comporta que els ja expropietaris mantinguin un deute amb l’entitat en forma de préstec que no poden pagar. Fonts de la PAH han assegurat a EL TRIANGLE que aquest romanent acostuma a no ser gaire alt, però que s’han trobat amb casos que arriben fins als 50.000 euros.

 

Protestes a les oficines
Amb la voluntat de pressionar Catalunya Caixa, la PAH va convocar la setmana passada mobilitzacions a diferents ciutats. La idea era acudir en massa a diferents sucursals per col·lapsar-les i evitar-ne el funcionament habitual. A primera hora de dimecres ho van aconseguir a l’Hospitalet de Llobregat, on van iniciar les protestes, fins que van aparèixer els responsables de l’entitat, que van ordenar el tancament de les oficines a la ciutat.

Davant el tancament de les oficines, fet que també es va produir dijous a Sabadell i divendres al centre de Barcelona, els participants en la protesta van anar de sucursal en sucursal ballant la conga i cridant l’atenció dels vianants que es trobaven.

 

Més informació a les pàgines del setmanari EL TRIANGLE

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari