Todó i Serra s’asseuran davant el jutge

El magistrat admet la querella contra els exdirectius de Catalunya Caixa pels salaris desmesurats
Sense títol
Sense títol

Fins a 54 membres del Consell d’Administració de Catalunya Caixa aniran a judici per les “retribucions i indemnitzacions desproporcionades” que han aprovat a l’entitat en els últims anys, mentre es negociaven EROS i se sol·licitava el rescat bancari.

El titular del Jutjat d’Instrucció 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, ha acceptat la sol·licitud del fiscal anticorrupció, Fernando Maldonado, i els acusa del delicte d’administració deslleial. Els imputats hauran de declarar entre el 21 d’octubre i l’11 de novembre. Entre ells destaquen Adolf Todó i Narcís Serra, que declararan el primer dia de judici.

Entre els imputats també es troben els representants sindicals, doncs com la pujada de salari es va aprovar per votació secreta, el fiscal ha imputat a tots els membres, malgrat que fonts sindicals han explicat a EL TRIANGLE que els representants dels treballadors es van oposar a la mesura aprovada l’any 2010, per la qual cosa esperen la seva desimputació.

El Fiscal acusa els imputats d’aprovar augments dels fons de pensions, pòlisses, indemnitzacions i assegurances “en un entorn greu de crisi” i després del rescat de l’entitat per part del FROB, que finalment s’ha fet amb la titularitat de Catalunya Caixa, la qual està intentant reduir mitjançant un ERO per després poder subhastar-la al millor postor, la qual cosa està provocant tensions amb els treballadors.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari