El “relaxing cup of café con leche in Plaza Mayor” va costar 220.000 euros

Un expert es va encarregar de redactar tots els discursos de la candidatura de Madrid 2020 als JJOO
Botella
Botella

L’Ajuntament de Madrid va gastar 220.000 euros en discursos per a la candidatura de la ciutat a albergar els Jocs Olímpics de 2020. La xifra ha estat revelada per fonts de l’oficina olímpica, malgrat la negativa inicial dels implicats a publicar els comptes. El propi autor dels parlaments, el nord-americà Terrence Burns, es va negar a parlar dels seus honoraris en una entrevista a la revista Vainity Fair.

Així, ara s’ha sabut que Burns, a més de responsable del tan comentat “relaxing cup of café con leche in Plaça Major”, també es va encarregar dels discursos del príncep Felipe o Pau Gasol. Fins ara es coneixien altres despeses de la candidatura, com el preu dels vestits o de la campanya publicitària.

Aquest ha estat el primer fracàs de Burns en les seves col·laboracions amb candidatures olímpiques. Prèviament havia treballat per a cinc ciutats que van aconseguir els seus objectius. Amb Madrid va començar a col·laborar al febrer i des de llavors ha supervisat els gestos, manera de caminar o discursos dels membres de la comitiva espanyola. També es va encarregar dels parlaments en les visites a Lausana prèvies a la fallida elecció de Buenos Aires, en la qual Tòquio va resultar escollida.

El pressupost previst per a la candidatura era de 24 milions d’euros, dels quals poc més de la meitat ho han pagat els patrocinadors de la candidatura i 11,5 milions l’Ajuntament de Madrid. Segons informa El País, no s’han gastat tots els diners i aquest superàvit revertirà a les arques públiques.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari