El multitudinari gabinet del president Fabra

La contractació d'un entrenador personal, un assessor cuiner i una secretària de confiança qüestionen la imatge d'austeritat que ven el president de la Generalitat valenciana
Alberto Fabra
Alberto Fabra

Alberto Fabra va arribar fa dos anys a la presidència de la Generalitat Valenciana amb l’austeritat, la credibilitat i la transparència com a banderes de la seva gestió. El seu mandat havia de representar un punt i a part respecte al del seu predecessor, Francisco Camps, assetjat per la justícia per la seva relació amb el cas Gürtel i estendard, al costat de l’alcaldessa Rita Barberà, de la València del malbaratament i els grans esdeveniments.

 

En aquest temps, Fabra ha fet propostes com reduir el nombre de diputats de les Corts amb l’objectiu de rebaixar la despesa d’uns comptes públics més que malmesos. Però aquest compromís no s’ha vist reflectit en el seu propi, i multitudinari, gabinet. I és que, arran de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la relació oficial de llocs de treball de la Generalitat, s’ha conegut que hi ha 149 persones treballant per a la presidència de la Generalitat, de les quals 32 ho fan directament per al president Fabra.

 

Lluny de retallar el nombre de membres del seu gabinet, Fabra l’ha incrementat en un 23% respecte a l’equip que treballava amb Francisco Camps, en passar de 26 a 32 persones. L’augment es dispara fins al 40% si es té en compte el nombre d’assessors adscrits al president, que ha passat dels 15 de Camps fins als 21 de què disposa Fabra actualment.

 

D’aquestes persones, que ocupen places de lliure nomenament –és a dir, no són funcionaris, sinó que són elegits a dit pel mateix president–, una quinzena són assessors polítics, tres són xofers, dos s’ocupen de la secretaria personal de Fabra i fins i tot hi ha un cuiner contractat com a assessor de la presidència.

 

LLEGEIX LA INFORMACIÓ COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari