La Generalitat s’oposa al trilingüisme de Bauzá però no actuarà

El portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimecres que s'oposa al nou model de trilingüisme que vol implantar l'executiu balear de José Ramón Bauzá (PP), però oficialment no actuarà
Protesta balears
Protesta balears

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha deixat clar que seria “un error des del punt de vista institucional” que la Generalitat emetés una queixa formal sobre la política educativa de Bauzá. “No compartim el que fa Balears”, ha destacat Homs, que ha dit que, encara que sigui una decisió que al Govern català no li agrada, ha de ser respectuós amb l’executiu balear, pel que no pot actuar políticament.

 

Aquest dimarts, el Parlament balear ha validat l’aplicació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL), amb 34 vots a favor dels diputats populars i 24 en contra, dels diputats del PSIB, MÉS i una diputada no adscrita. La validació del Decret arriba enmig de la segona setmana de vaga indefinida del professorat i amb la presència de 4.000 persones protestant en contra del TIL a les portes de la Cambra, durant la votació.

 

Amb el nou Decret, la possibilitat d’un ensenyament amb el mètode pedegagògic de la immersió lingüística queda totalment abolida a les aules balears. A partir d’ara, les hores d’ensenyament en català queden reduïdes per la introducció de més classes impartides en castellà i en anglès.

 

Recurs al Tribunal Constitucional pel TIL
La secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha anunciat que el seu partit presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional contra el TIL, que segons ha criticat, va ser aprovat aquest dimarts al Parlament de forma “infame” amb els vots del PP.

 

Armengol ha explicat que aquest recurs es realitzarà a través de 50 senadors socialistes, en considerar que es vulneren “de forma flagrant” diversos articles de la Constitució Espanyola i de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears.

 

La líder socialista ha assenyalat que la decisió d’acudir a la via judicial compta amb el suport del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que, segons ha dit, els ha donat el “reconeixement absolut” per presentar el recurs i s’ha mostrat “preocupat” per la situació que es viu a les Balears en les últimes setmanes amb motiu de la vaga indefinida.

 

“És més que evident que amb aquest decret llei el Govern balear incorre clarament en indicis d’inconstitucionalitat que no podem consentir”, ha apuntat Armengol, qui ha acusat a l’Executiu autonòmic “de posar a Balears en un moment d’emergència social absoluta”.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari