Discurs triomfalista de Mas

El president de la Generalitat obre el debat de política general sense autocrítica i afirmant que es farà la consulta el 2014 
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha obert el debat de política general amb un discurs marcat per un to exageradament optimista respecte la situació de crisi econòmica. Mas ha afirmat que la consulta “legal” sobre la independència es farà el 2014, però encara no ha concretat una data.

 

Artur Mas ha començat el seu discurs fent referència al procés sobiranista endegat a Catalunya, afirmant que la consulta es celebrarà el 2014 i que treballaran “incansablement” perquè sigui així. Unes paraules que arriben després que apostés fa unes setmanes per convocar unes eleccions plebiscitàries el 2016 si l’Estat no autoritza la consulta l’any vinent. Sense esmentar el 2016, Mas sí que ha advertit que farà servir aquest mecanisme com a darrera opció.

 

En un discurs que ha durat prop d’una hora i cinquanta minuts, el cap de l’executiu català ha replicat les paraules del Govern espanyol després de la celebració de la Via Catalana, en què va parlar d’escoltar la majoria silenciosa, apuntant que “les minories no poden ni deuen obstaculitzar el camí que les majories han decidit emprendre”. Mas en cap moment ha fet referència a la proposta d’una tercera via plantejada pel seu soci de federació, Josep Antoni Duran i Lleida.

 

Optimisme desmesurat

Després de parlar del procés sobiranista, el president de la Generalitat ha tocat el tema econòmic per justificar la pròrroga dels pressupostos pel 2013 i les mesures d’austeritat impulsades pel seu Govern des de fa tres anys. En aquest sentit, Mas ha assegurat que no hi haurà retallades el 2014. Una afirmació que sembla més aviat pensada per atreure als seus socis de legislatura, ERC, que no pas ajustada a la realitat.

 

Mas ha fet una valoració de la crisi econòmica a partir d’una lectura molt optimista de la situació, recitant un llistat de mesures i dades per justificar l’acció del seu executiu per fer front a la crisi. En la seva intervenció ha afirmat que s’està aturant la destrucció de l’ocupació en els dos últims mesos, en què hi ha hagut un descens del nombre d’aturats, sobretot gràcies als contractes temporals.

 

Ni una paraula del cas Palau

Fins a la part final del seu discurs el president Mas no ha tocat el tema de la corrupció, amb casos com el cas Palau amb indicis de suposat finançament irregular del seu partit, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Mas ha obviat aquest cas i s’ha limitat a citar les mesures a favor de la transparència i la regeneració democràtica que vol impulsar l’executiu que presideix.

 

També ha passat de puntetes sobre la situació de la sanitat pública catalana quan ha parlat d’aquest sector per lloar “la gestió més eficient per optimitzar els recursos” disponibles en l’àmbit de la salut. En aquest capítol tampoc ha citat en cap moment alguns dels casos de presumpta corrupció que s’estan jutjant amb exalts càrrecs imputats, com ara en el cas de l’Hospital Sant Pau o el cas Innova de Reus. 

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari