Cop de porta a l’ordre de detenció dels franquistes

La fiscalia de l'Audiència Nacional s'oposa a l'ordre de detenció de la justícia argentina contra quatre franquistes torturadors
Franquisme
Franquisme

Cop de porta de la Fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola a la justícia argentina. Aquest organisme s’oposa a l’ordre de detenció emesa per la jutgessa María Servini de Cubría demanant la detenció de quatre franquistes acusats de cometre tortures.

 

La petició de la justícia argentina ja ha estat traslladada a l’Audiència Nacional a través de la Fiscalia, però no es farà cas a la demanda de detenció de quatre agents franquistes. Es tracta de l’exescolta de Franco i de la Casa Reial, Celso Galván, l’exinspector José Antonio González Pacheco, l’excomissari José Ignacio Giralte i l’exagent de la Guàrdia Civil, Jesús Muñecas Aguilar. Tots quatre van ser absolts per la justícia espanyola de les acusacions de tortures.

 

La Fiscalia de l’Audiència ha presenta un escrit al jutjat central d’instrucció número 5 per expressar la seva oposició a la detenció al·legant que no és procedent, perquè segons la seva visió són fets molt antics i considera insuficient l’ordre de Servini. La jutgessa argentina ha emès l’ordre d’arrest internacional per interrogar als quatre franquistes, demanant una col·laboració al Govern espanyol que no ha estat escoltada.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari