Les aules de Balears continuen buides per la vaga indefinida de professors

Les aules dels centres educatius de les Illes Balears continuen buides a l'inici de la segona setmana de vaga indefinida convocada pels professors.
Vaga ensenyament Balears
Vaga ensenyament Balears

El seguiment de la vaga de docents de les Balears s’ha situat aquest dilluns en el 9,5%, de tal manera que l’han secundat 1.445 professors, segons informa el Govern balear, mentre que el sindicat STEI xifra la participació en el 46,27%.

 

Segons les dades enviades pels secretaris i els directors dels centres seguint les instruccions de la Conselleria, ja per illes, a l’educació pública, a Mallorca, de 8.309 docents ha fet vaga el 10,4% (868) a Menorca, de 1.206; el 1,5%, que sumen 18; a Eivissa, de 1.567, el 27% (423) en vaga, a Formentera de 112, el 56,3% (63) professors en vaga.

 

El ball de xifres entre Govern i sindicats continua tot i ser el sisè dia de vaga, si bé com exemple, l’IES Marratxí ha informat que a primera hora del matí, el seguiment de la vaga entre el professorat ra del 88,6%. A segona hora el 82,7% i a tercera del 81%. Respecte a l’alumnat ha estat del 45,8%. Després del primer esplai el percentatge ha estat del 80% i amb el torn d’horabaixa ha quedat en un 79,4%.

 

Continuen les protestes
Aquest dimarts els vaguistes es concentraran a mig dematí a les portes del Parlament balear on s’aprovarà la modificació del polèmic Decret de tractament integrat de llengües (TIL), un dels principals motius perquè els docents no han volgut començar les classes amb normalitat. Ja dimarts passat 2.000 persones es concentraren a les portes de la Cambra en senyal de protesta, aquesta setmana, repeteixen.

 

No obstant la gran manifestació en contra de la política educativa del PP de José Ramón Bauzá serà el pròxim diumenge a partir de les 18 hores de forma simultània a totes les Illes i que porta per lema “Contra la imposició defensem l’educació”. La protesta més massiva s’espera que sigui la de Palma que partirà de plaça Espanya i després de recorre totes les Avingudes finalitzarà a la plaça de la Reina on es llegirà un manifest.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari