La PAH rep el Premi Ciutadà Europeu i demana accions

Ada Colau recull el guardó malgrat les crítiques de polítics de dretes contra el reconeixement
Ada Colau
Ada Colau

L’Oficina del Parlament Europeu a Espanya ha organitzat aquest dilluns una cerimònia pel lliurament oficial del Premi Ciutadà Europeu 2013. El proper mes d’octubre se celebrarà un altre acte al Parlament Europeu a Brussel·les, on es pretén reunir als 43 guanyadors d’aquesta edició, procedents de 21 països europeus.

Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), ha recollit el guardó de mans d’un dels membres del jurat europeu, l’expresident de l’Eurocambra Enrique Barón. També ha participat Andrés Urrutia Badiola, President d’Euskaltzaindia -Real Acadèmia de la Llengua Basca-, que ha rebut el mateix premi.

En el seu discurs d’agraïment, Ada Colau ha destacat que la PAH no vol premis sinó accions polítiques per evitar els desnonaments que se segueixen produint a Espanya. Malgrat això, ha reconegut que els premis donen “visibilitat”, la qual cosa ajuda a prosseguir en la seva lluita.

En la cerimònia han intervingut diferents eurodiputats espanyols, que han aplaudit el treball de la PAH per una societat més justa i han lamentat les crítiques rebudes per part de polítics del PP al reconeixement la labor d’una Plataforma que ha organitzat ‘escraches’ a membres d’aquesta formació. Enrique Barón, que ha format part del jurat que ha lliurat els premis, ha admès que mai havia sofert pressions com les d’aquest any i ha criticat la “politització i el sectarisme”.

L’Eurocambra concedeix anualment el premi Ciutadà Europeu des de 2008 “a persones o organitzacions excepcionals que lluitin pels valors europeus, promoguin la integració entre ciutadans i els Estats membres o facilitin la cooperació transnacional en el si de la Unió, i als quals dia a dia tracten de promoure els valors de la Carta de Drets Fonamentals de la UE”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari