Defensa promou un jutge militar ultra

Ayuso Torres, tertulià d'Intereconomía, qüestiona la Constitució per "bastarda" i considera una "croada" la Guerra Civil
Miguel Ayuso Torres
Miguel Ayuso Torres

Miguel Ayuso Torres, membre del Cos Jurídic Militar, ha estat classificat per al ascens a coronel segons una resolució signada per la subsecretària de Defensa, Irene Domínguez-Alcahud. Ayuso Torres es tracta d’un jurista alineat amb l’extrema dreta considerat un dels membres més destacats del pensament ultraconservador espanyol. En diverses ocasions ha criticat la Constitució pel seu “origen bastard i espuri”, considera que la Guerra Civil espanyola va ser “una autèntica croada” i és tertulià del programa ‘Lágrimas en la lluvia’ d’Intereconomía.

 

Ayuso Torres és catedràtic de Ciència Política i Dret Constitucional a la Universitat Pontifica de Comillas i president de la Unió Internacional de Juristes Catòlics. Segons ha publicat El País aquest dilluns, el seu ascens ha motivat una disputa entre Defensa i el fins ara Assessor Jurídic General de Defensa, José Luis Poyato. Les fonts citades pel diari de Prisa asseguren que Poyato va ser destituït el 13 de setembre passat després de negar-se a proposar Ayuso per a l’ascens a coronel.

 

Tot i que els militars estan obligats a mantenir la neutralitat política, a Ayuso no li costa massa expressar el seu parer. En les seves intervencions a Intereconomía, el jurista ha arribat a qualificar de “severa” però “legal” la repressió franquista després de la Guerra Civil i ha criticat la regulació de les Forces Armades: “Pateixen una sèrie de lleis demolidores que acaben amb la companyonia”.

 

Ayuso també ha criticat en ocasions al Partit Popular, al qual considera la “democràcia-cristiana dels nostres dies” pel seu “acoblament tèrbol i pintoresc de tota mena de races i pelatges”.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari