Condemnat per parlar en català a la Guàrdia Civil

L'Audiència de Castelló ha condemnat un veí d'Almenara a sis mesos de presó per negar-se a parlar en castellà en un control rutinari
Guàrdia Civil
Guàrdia Civil

L’Audiència de Castelló ha condemnat un veí d’Almenara, Carles Mateu Blay, a sis mesos de presó per desobediència a l’autoritat. El motiu de fons de la condemna és la negativa d’aquest ciutadà a parlar en castellà en un control rutinari de la Guàrdia Civil.

 

En primera instància la justícia el va absoldre perquè va considerar que no hi havia motius per a la condemna. Malgrat aquesta decisió inicial, el fiscal va recórrer en contra de l’absolució i finalment l’Audiència ha decidit revocar-la. Per expressar el rebuig a la sentència s’han expressat nombroses mostres de rebuig a Twitter a través de l’etiqueta #totssomCarlesMateu.

 

Aquesta sentència es basa en l’article 383 del Codi Penal, en concret per haver-se negat a sotmetre’s al test d’alcoholèmia. De fet, Carles Mateu va donar negatiu en aquesta prova. La condemna per aquest veí d’Almenara és de sis mesos de presó, inhabilitació per al dret de sufragi passiu i retirada del permís de circulació durant un any i un dia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.