Condemnat per parlar en català a la Guàrdia Civil

L'Audiència de Castelló ha condemnat un veí d'Almenara a sis mesos de presó per negar-se a parlar en castellà en un control rutinari
Guàrdia Civil
Guàrdia Civil

L’Audiència de Castelló ha condemnat un veí d’Almenara, Carles Mateu Blay, a sis mesos de presó per desobediència a l’autoritat. El motiu de fons de la condemna és la negativa d’aquest ciutadà a parlar en castellà en un control rutinari de la Guàrdia Civil.

 

En primera instància la justícia el va absoldre perquè va considerar que no hi havia motius per a la condemna. Malgrat aquesta decisió inicial, el fiscal va recórrer en contra de l’absolució i finalment l’Audiència ha decidit revocar-la. Per expressar el rebuig a la sentència s’han expressat nombroses mostres de rebuig a Twitter a través de l’etiqueta #totssomCarlesMateu.

 

Aquesta sentència es basa en l’article 383 del Codi Penal, en concret per haver-se negat a sotmetre’s al test d’alcoholèmia. De fet, Carles Mateu va donar negatiu en aquesta prova. La condemna per aquest veí d’Almenara és de sis mesos de presó, inhabilitació per al dret de sufragi passiu i retirada del permís de circulació durant un any i un dia.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari