El Govern del PP ara vol lluitar contra la corrupció

El Govern de Rajoy aprova un informe amb 40 mesures contra la corrupció enmig del fangar del cas Bárcenas
Saenz_Santamaria_Rajoy
Saenz_Santamaria_Rajoy

El Govern espanyol del partit que té sobre les seves espatlles nombrosos casos de corrupció -en què hi ha implicats diversos membres i exdirigents del Partit Popular (PP)- ha aprovat un informe amb un total de 40 mesures per lluitar contra la corrupció. Casos com el del papers de Bárcenas, Gürtel (Madrid i País Valencià), Palma Arena (Balears) o el cas Cooperació (País Valencià) són alguns exemples clars de la corrupció afecta a les files populars.

 

Amb aquest escenari la vicepresidenta i portaveu del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha presentat aquest paquet de 40 mesures per front a la corrupció aprovat pel Consell de Ministres aquest divendres. L’informe ha estat redactat per una comissió d’experts.

 

Entre les iniciatives destinades a lluitar contra la xacra de la corrupció hi ha la creació d’una nova figura delictiva de finançament il·legal dels partits. Precisament, el cas Bárcenas gira al voltant d’un suposat finançament il·legal del PP a través de pagaments rebuts per part de grans constructores i empreses com Mercadona de Juan Roig, segons va publicar El País.

 

Sáenz de Santamaría també ha dit que entre les mesures es contempla l’enduriment de les penes per corrupció. Una situació que contrasta amb decisions com la presa pel Tribunal Suprem el passat juliol en què va rebaixar de 6 anys a 9 mesos la condemna a Jaume Matas. L’expresident del Govern balear va ser condemnat per l’Audiència Provincial de les Balears, el març de l’any passat, en considerar-se provat que va intervenir en la contractació irregular per part de l’executiu autonòmic de l’articulista Antonio Alemany per a la redacció dels seus discursos.

 

Cal destacar de les 40 mesures la prohibició de fer servir targetes de crèdit en les despeses de representació i la voluntat de regular la figura del responsable econòmic i financer dels partits. Segons aquest pla contra la corrupció, els tresorers hauran de comparèixer anualment al Parlament i presentar de forma obligatòria els comptes del partit al Tribunal de Cuentas. La figura de Bárcenas pesa molt, i les contradiccions també.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari