La vaga indefinida de professors se li escapa de les mans a Bauzá

El president balear del PP treu importància a la vaga indefinida tot i la resposa massiva dels docents
Balears
Balears

La vaga indefinida que han iniciat aquest dilluns els professors de les Illes Balears se li ha escapat de les mans a José Ramón Bauzá. El president balear dilluns i dimarts insistí en què aquest és un inici de curs és “normal”, si bé el seguiment de l’aturada i la intensitat de les protestes demostren just el contrari.

 

Dilluns, més de 4.000 persones es manifestaren davant del Consolat de Mar; dimarts, hagué d’aguantar protestes durant el ple del Parlament; dijous, decidí suspendre la seva assistència a l’inici de curs de la Universitat de les Illes Balears i la tradicional volta pel centre de Palma amb motiu de la Nit de l’Art. Tampoc assistiren a aquest important esdeveniment cultural ni la consellera d’Educació i Cultura, Joana Maria Camps, ni el secretari autonòmic d’Educació i Cultura, Guillem Estarellas.

 

Durant tota la setmana el seguiment de la vaga ha estat segons els sindicats i les associacions de directors 90% al 56%, depenent del dia. En canvi les xifres de la Conselleria han anat del 22% al 14%.

 

La Conselleria d’Educació ha aguantat estoicament els dos primers dies de vaga, si bé ja durant la tercera jornada es van veure obligats a fer una crida als pares perquè portessin els infants a escola. No només els professors es mostren contraris a l’aplicació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) i a les retallades de recursos de l’escola pública, sinó que molts pares veuen legítims els motius de vaga dels docents i per això han decidit no dur els fills a escola.

 

Ja ahir, la consellera Camps, es va veure obligada a enviar una carta a tots els docents “per informar sobre l’inici de curs i sobre la implantació del tractament integrat de llengües (TIL)” i enviar “un missatge de tranquil·litat a tots els professors de centres públics i concertats de les Illes, assegurant que no hi haurà canvis en les seves condicions laborals a causa de la posada en marxa del Decret de llengües”.

 

Paral·lelament a les protestes, l’Assemblea de Docents de les Illes Balears i els sindicats, han posat en marxa diferents caixes de resistència per una vaga que es preveu llarga i intensa. Ara com ara, la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents ja porta 60.000 euros recaptats.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari