La vaga indefinida de professors se li escapa de les mans a Bauzá

El president balear del PP treu importància a la vaga indefinida tot i la resposa massiva dels docents
Balears
Balears

La vaga indefinida que han iniciat aquest dilluns els professors de les Illes Balears se li ha escapat de les mans a José Ramón Bauzá. El president balear dilluns i dimarts insistí en què aquest és un inici de curs és “normal”, si bé el seguiment de l’aturada i la intensitat de les protestes demostren just el contrari.

 

Dilluns, més de 4.000 persones es manifestaren davant del Consolat de Mar; dimarts, hagué d’aguantar protestes durant el ple del Parlament; dijous, decidí suspendre la seva assistència a l’inici de curs de la Universitat de les Illes Balears i la tradicional volta pel centre de Palma amb motiu de la Nit de l’Art. Tampoc assistiren a aquest important esdeveniment cultural ni la consellera d’Educació i Cultura, Joana Maria Camps, ni el secretari autonòmic d’Educació i Cultura, Guillem Estarellas.

 

Durant tota la setmana el seguiment de la vaga ha estat segons els sindicats i les associacions de directors 90% al 56%, depenent del dia. En canvi les xifres de la Conselleria han anat del 22% al 14%.

 

La Conselleria d’Educació ha aguantat estoicament els dos primers dies de vaga, si bé ja durant la tercera jornada es van veure obligats a fer una crida als pares perquè portessin els infants a escola. No només els professors es mostren contraris a l’aplicació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) i a les retallades de recursos de l’escola pública, sinó que molts pares veuen legítims els motius de vaga dels docents i per això han decidit no dur els fills a escola.

 

Ja ahir, la consellera Camps, es va veure obligada a enviar una carta a tots els docents “per informar sobre l’inici de curs i sobre la implantació del tractament integrat de llengües (TIL)” i enviar “un missatge de tranquil·litat a tots els professors de centres públics i concertats de les Illes, assegurant que no hi haurà canvis en les seves condicions laborals a causa de la posada en marxa del Decret de llengües”.

 

Paral·lelament a les protestes, l’Assemblea de Docents de les Illes Balears i els sindicats, han posat en marxa diferents caixes de resistència per una vaga que es preveu llarga i intensa. Ara com ara, la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents ja porta 60.000 euros recaptats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides