Militar en el PP sí, col·laborar amb SOS Racisme no

El Consell General del Poder Judicial impedeix al jutge Santiago Vidal participar en una comissió de SOS Racisme
Jutge Vidal
Jutge Vidal

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha impedit al jutge Santiago Vidal la seva participació en una comissió de l’organització SOS Racisme. Una negativa que contrasta amb la decisió del Tribunal Constitucional (TC) declarant imparcial al seu president, Francisco Pérez de los Cobos, malgrat haver militat en el Partit Popular (PP).

 

El CGPJ ha denegat la petició del magistrat Vidal, tot i que aquest comptava amb el beneplàcit del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L’argument del CGPJ és que la col·laboració que volia dur a terme el jutge català és “incompatible” amb les tasques pròpies d’un magistrat.

 

SOS Racisme Catalunya havia convidat al jutge Vidal a formar part de la Comissió Jurídica d’Estudi i Pensament, una associació de Defensa dels Drets Humans i de lluita contra el racisme. Aquesta comissió té l’objectiu principal de treballar, des d’una perspectiva jurídica, per ampliar i millorar la tasca que es fa en la lluita contra el racisme i per la igualtat de drets.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari