Els investigadors supliquen al Govern fons per a la ciència

El col·lectiu Carta per la Ciència envia una missiva a tots els grups parlamentaris exigint tornar als nivells de finançament de 2009
Sense títol
Sense títol

Les importants retallades que està sofrint la ciència en els últims anys està complicant seriosament la continuïtat de les investigacions que s’estan duent a terme al territori espanyol. El passat 14 de juny, 20 ciutats van acollir d’altres manifestacions en defensa de la investigació pública, però encara no han obtingut resposta de la Vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, a qui van sol·licitar una reunió per tractar el futur de la R D I. En aquest sentit, el col·lectiu ha tornat a demanar una entrevista i està a l’espera de novetats.

Davant la proximitat de l’elaboració dels pressupostos generals de l’estat de 2014, les associacions d’investigadors que s’agrupen a la Carta per la Ciència, han tornat a posar-se en contacte amb els partits parlamentaris espanyols per transmetre’ls la seva visió de les mesures més “urgents i indispensables” per aconseguir “uns nivells mínims que permetin “preservar la competitivitat del sector de la R D”.

Entre les mesures exigides destaca la recuperació dels nivells de finançament públic existents en 2009, que proposen que es realitzi de forma gradual durant els propers tres anys, a raó de 636 milions d’euros anuals de més. El pressupost públic de R D I ha passat en els últims quatre anys de 4.276 milions d’euros a 2.267 milions.

També pretenen poder contractar noves persones, per la qual cosa demanen l’eliminació dels límits de la taxa de reposició d’ocupació pública en el sector; i la creació de l’Agència Estatal d’Investigació, per la qual volen un pressupost plurianual suficient per poder obrar amb autonomia.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari