Els treballadors de Catalunya Banc en lluita

Aquest divendres la plantilla de Catalunya Banc comença tres jornades de vagues parcials per rebutjar l'ERO
CatalunyaCaixa
CatalunyaCaixa

La plantilla de treballadors de Catalunya Banc comença aquest divendres una jornada de vagues parcials per expressar el seu rebuig frontal a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) plantejat per la direcció de l’entitat financera nacionalitzada. Els sindicats han convocat tres jornades de vagues parcials pels dies 13, 17 i 19 de setembre.

 

Les aturades suposaran el tancament dels terminals de les oficines de Catalunya Banc durant una hora, de 13 a 14 hores. Els treballadors estan cridats a concentrar-se davant la porta d’entrada dels seus centres de treball per rebutjar l’ERO que pot suposar l’acomiadament de 2.400 treballadors amb la indemnització mínima que fixa la llei: 22 dies per any treballat amb un màxim de 18 mensualitats. Es tracta de la primera entitat nacionalitzada que vol aplicar la reforma laboral aprovada pel PP.

 

Aquesta mesura dràstica és un dels requisits de Brussel·les pel pagament d’uns 13.000 milions de rescat per a la banca nacionalitzada. La direcció de l’empresa vol reduir la plantilla dels 7.200 efectius actuals a prop de 4.700 i tancar unes 450 oficines, la majoria a Catalunya. El pla de reestructuració no afectarà treballadors majors de 55 anys.

 

Segons fonts sindicals consultades per EL TRIANGLE, la direcció de Catalunya Banc vol deixar passar el temps fins l’últim moment, abans que finalitzi el termini fixat el 9 d’octubre per negociar l’ERO, amb l’objectiu de “jugar al desgast”. Des dels sindicats no descarten convocar noves mobilitzacions en funció de com evolucionin les negociacions entre les dues parts.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari