La Via Catalana, prohibida a València

El Govern prohibeix l'entrada de la cadena humana a Vinaròs perquè existeix risc per a la integritat física dels manifestants
Cadena Humana València
Cadena Humana València

La subdelegació del Govern a Castelló ha prohibit l’entrada de la cadena humana independentista al País Valencià, tot al·legant que existeix un perill “real” per la integritat física dels manifestants. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ja ha anunciat que manté la convocatòria malgrat que haurà de traslladar el tram valencià fins a sòl català, concretament a Alcanar.

 

ACPV ha informat que fa una setmana la subdelegació del Govern va confirmar que no hi havia cap problema per a celebrar la cadena a Vinaròs, però a dos dies de la Diada s’ha fet enrere pels problemes de trànsit que pugui causar. La Guàrdia Civil que és qui ha emès l’informe contra la convocatòria, assegura que la concentració podria provocar greus retencions.

 

L’institut armat admet que el trànsit podria ser desviat, però apunta que moltes finques i negocis podrien “adoptar una actitud hostil contra els manifestants de la cadena humana” si es veuen perjudicats. La Guàrdia Civil descarta igualment mantenir la Via Catalana per l’N-340 en argüir que és un acte on participen nens i podria haver atropellaments.

 

Acció Cultural lamenta “la negativa a qualsevol tipus de diàleg o possible alternativa” i anuncia que la convocatòria es trasllada com a “denúncia de la censura i de defensa de la democràcia i dels drets de reunió i manifestació”. “Lamentablement, la delegació del govern espanyol s’ha mostrat absolutament tancada, negant-se a qualsevol tipus de diàleg o possible alternativa, cosa que fa pensar que la decisió de la prohibició està motivada políticament“.

 

La via catalana havia d’entrar al País Valencià per Vinaròs. Estava previst que la primera baula valenciana fos el compositor Carles Santos, seguit de la família de Guillem Agulló, que va ser assassinat fa 20 anys a un municipi de la província de Castelló per un grup d’extrema dreta.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari