Competència proposa liberalitzar tot el sòl d’Espanya

La mesura, amb l'excepció dels espais protegits, serviria per abaratir el preu de l'habitatge
Sense títol
Sense títol

L’excés d’intervencionisme de les administracions públiques, en els processos d’adjudicació del sòl per construir-hi habitatges, ha provocat que la Comissió Nacional de la Competència (CNC) demani una revolució urbanística que consisteix en liberalitzar pràcticament tot el sòl.

Amb la reforma proposada només quedarien fora d’espai urbanitzable les zones protegides, com els parcs naturals. Competència considera que una intervenció “flexibilitzaria” l’oferta d’habitatges i ajudaria a baixar preus.

La CNC recomana que s’obligui a presentar plans urbanístics amb una memòria de competència per avaluar la planificació urbanística perquè no s’introdueixin “restriccions injustificades” a la implantació d’algunes activitats econòmiques.

Una altra recomanació es basa en presentar convenis urbanístics sota els principis de publicitat, transparència, concurrència i no discriminació. I promoure l‘eliminació dels drets de tanteig i retracte de les Administracions Públiques sobre els terrenys.

La darrera proposta al·ludeix directament a les traves administratives amb què es troben els promotors a l’hora d’iniciar una activitat. Els ajuntaments, que són els competents en la matèria, poden classificar el sòl com a urbà o protegit, de manera discrecional amb una finalitat d’interès públic.

Segons l’informe, la intervenció pública encareix el preu del sòl i en restringeix l’oferta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides