El jutge Castro podria perdre el cas Nóos

La Fiscalia Anticorrupció pretén que el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià es faci càrrec de la investigació del cas Nóos
José Castro
José Castro

El Ministeri Fiscal vol que el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) sigui l’encarregat de portar la investigació judicial del cas Nóos que porta el jutge José Castro des de l’any 2009. Un cas molt mediàtic que manté com a imputat al Duc de Palma, Iñaki Urdangarin.

 

En un escrit de la Fiscalia Anticorrupció enviat al TSJPV en què es sol·licitava la imputació de l’expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps i de l’alcaldessa de València, Rita Barberà, i en conseqüència, planteja que sigui aquest Tribunal qui porti el cas si accepta aquesta demanda.

 

L’argument de la Fiscalia és que si s’investiga a Camps i Barberà no es podria fer separar-se de tota la causa que està instruint el jutge Castro sobre el desviament de fons públics al l’Institut Nóos que dirigia Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, que també està imputat.

 

El jutge José Castro s’ha donat a conèixer per la seva perseverança en la seva instrucció judicial del cas Nóos, sobretot després que imputés a la infanta Cristina el passat mes d’abril en trobar indicis de complicitat. Unes setmanes després, però, l’Audiència de Palma va suspendre la imputació de la filla menor del Rei, atenent el recurs presentat del fiscal anticorrupció Pedro Horrach.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari