PSC i PP, aliats a La Camarga

Segons el director de Método 3, "l'amic" de Sánchez-Camacho que va encarregar la gravació de la conversa seria José Zaragoza
La Camarga
La Camarga

L’aixecament del secret de sumari del cas Método 3 ha revelat una possible conxorxa entre el PSC i el PP català per desestabilitzar CiU en obtenir informació sobre les presumptes activitats il·lícites de Jordi Pujol Ferrusola poc abans de les eleccions catalanes. Segons ha publicat aquest dimarts el diari Ara, que ha tingut accés al sumari, el director de l’agència de detectius, Francisco Marco, va insinuar que Alicia Sánchez-Camacho, i l’exsecretari d’organització del PSC, José Zaragoza, van ordir la gravació del restaurant La Camarga, on l’examant del fill gran de l’expresident Pujol donava tot tipus de detalls sobre els tripijocs de la família a la líder dels populars catalans.

 

Divendres passat un informe de la Policia Nacional, fet públic per la Cadena Ser, assegurava que Zaragoza, en nom del PSC, havia pagat 1.750 euros a Método 3 per l’enregistrament de la conversa de La Camarga. Poques hores després de ser publicada la informació, la desapareguda agència de detectius emetia un comunicat on assegurava que el PSC mai els havia contractat “institucionalment” per realitzar “cap tipus de gravació” i assegurava que la intermediació per contractar Método 3 “es va realitzar, tal com s’ha manifestat judicialment, des de “l’entorn d’Alicia Sánchez-Camacho”.

 

L’aixecament del secret de sumari, amb més de 1.200 fulls i nou declaracions gravades en vídeo, ha servit per donar resposta a aquesta contradicció, I és que, segons publica Ara, Francisco Marco ha insinuat que tant PSC com PP sabien que el dinar de La Camarga es gravaria i en van voler treure profit conjuntament. Si Método 3 atribueix l’encàrrec als populars i afirma que Sánchez Camacho sabia que seria gravada, l’informe de la Policia apunta que Zaragoza, a qui descriu com a client habitual, es va reunir dos dies després amb la detectiu Elisenda Villena per pactar el preu de la gravació.

 

Segons la declaració de Marco davant del jutge, Sánchez-Camacho no va contactar directament Método 3, sinó que ho va fer a través d’un “íntim amic” i client habitual. El director de l’agència no ha citat explícitament Zaragoza com a aquest amic de la líder popular, però tant el sumari com els informes policials indiquen que va ser l’actual diputat al Congrés pel PSC qui va mantenir contactes freqüents amb Elisenda Villena i va pagar 1.750 per la conversa.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari