Vaga indefinida a la Justícia catalana

Més de 9.000 treballadors poden aturar el sistema judicial català a partir d'aquest dimecres
Sense títol
Sense títol

Quatre sindicats de l’administració de la Justícia han convocat una vaga indefinida a partir d’aquest dimecres per mostrar el rebuig de la plantilla a l’acord del Govern de la Generalitat pel qual s’adopten mesures excepcionals de reducció de les despeses de personal, segons han indicat en un comunicat difós aquest dilluns.

Concretament, els sindicats que hi ha darrere de la convocatòria són UGT, CONC, STAJ i CSIF i el nombre de treballadors que poden afegir-se a la vaga supera els 9.000 en tota Catalunya. Les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat preveuen la reducció de les retribucions d’aquest personal de juny a desembre.

En canvi, els treballadors de l’Administració de Justícia a Catalunya reclamen la recuperació progressiva de les retribucions i el poder adquisitiu perdut des del 2010, així com la recuperació dels drets laborals manllevats en els darrers temps i rebutgen les noves retallades que preveu el Govern.

Abans de l’inici de la vaga, s’han convocat tres concentracions aquest divendres a partir de les 10:30 a l’Atri de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet, davant la seu del Departament de Justícia i davant l’entrada de la resta d’edificis judicials de Catalunya. Dimecres, la vaga començarà amb una altra concentració davant del Departament de Justícia, des d’on s’iniciarà una manifestació fins a la seu del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari