La decadència d’El Corte Inglés

Aquest colós comercial continua perdent clients i vendes i això provoca un seriós maldecap a la seva anquilosada direcció
El Corte Inglés
El Corte Inglés

Hi ha un aforisme que assegura que l’únic que vertebra Espanya és la Lliga de Futbol… i El Corte Inglés. Però, de la mateixa manera que la crisi està impactant durament en els equips de la primera divisió –obligats, llevat del FC Barcelona i el Reial Madrid, a desfer-se dels seus jugadors més valuosos–,en l’imperi del triangle verd també bufen vents de fronda.

 

La gerontocràcia que dirigeix El Corte Inglés, amb Isidoro Álvarez al capdavant, capeja malament la caiguda del consum inherent a la recessió econòmica i l’arribada de nous competidors molt més agressius que li han arrabassat la seva tradicional hegemonia en el sector de la distribució, amb Inditex i Mercadona enfilats al capdamunt del podi.

 

La dinastia asturiana

Com cada mes d’agost, El Corte Inglés ha presentat resultats. I els corresponents al 2012, com passa des de 2008, tampoc són gaire favorables, tot i declarar uns ingressos de 14.500 milions d’euros i uns beneficis de 171 milions. Cau la facturació i el marge comercial. L’única fita que ha pogut presentar Isidoro Álvarez als accionistes ha estat el refinançament del deute bancari, que puja a 3.750 milions, i el nomenament del seu nebot, Dimas Rodrigo Gimeno, de 38 anys, com a nou conseller director general, destinat a succeir-lo un dia no gaire llunyà.

 

Serà capaç el nebot Dimas Rodrigo Gimeno de variar el rumb i evitar que s’estavelli aquest imperi? De moment, no ha començat amb gaire bon peu. Poc després de fer-se públic el seu nomenament, el diari digital eldiario.es va revelar que en la seva joventut havia estat candidat en tres ocasions en les llistes del partit Falange Española Independiente. Una per la circumscripció de Palència, una altra per la de Barcelona i, finalment, per la de Valladolid. Amb aquest passat polític sembla difícil que pugui emprendre el pregonat rejoveniment de l’empresa…

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari