Una moció de censura sospitosa a Arenys de Munt

La CUP ha fet públic un document amb un conjunt de propostes irregulars de CiU per mantenir l'actual Govern municipal d'Arenys de Munt
Ximenis
Ximenis

La CUP està a punt de perdre l’alcaldia més important que té a les seves mans, Arenys de Munt, davant la moció de censura que vol impulsar CiU, ERC i PSC. Aquest dilluns la CUP ha fet públic un comunicat de premsa amb les exigències que hauria traslladat el grup local de CiU per seguir donant suport al Govern municipal que encapçala l’actual alcalde Josep Maria Ximenis.

 

Segons aquest document, CiU hauria demanat que s’aprovés una modificació urbanística que permetria la construcció d’una gran superfície comercial de més de 1.500 metres quadrats. En aquesta proposta, elaborada per l’empresa constructora Joan Edo Construcciones SL, s’encabia una residència geriàtrica a costa de superar l’edificabilitat aprovada en el pla general en uns 1.500 m2, construint dues plantes per sobre de l’alçada màxima permesa. Segons la denúncia que fa la CUP, aquesta operació urbanística plantejaria desviar diners públics a mans privades.

 

En declaracions a EL TRIANGLE, l’alcalde Josep Maria Ximenis ha afirmat que la voluntat de fer-lo fora de l’alcaldia d’Arenys de Munt transcendeix el món local i és un “tema nacional” per la importància que té aquesta localitat, recordant que va ser l’impulsora de les consultes populars sobre la independència. Preguntat sobre si podria haver-hi interessos privats darrera de la moció de censura, Ximenis ha explicat que en una de les reunions sobre temes urbanístics mantingudes des del Govern municipal, uns propietaris privats van advertir-los que els farien fora de l’alcaldia després de rebre una negativa per part de l’Ajuntament.

 

Les exigències de CiU també suposarien cometre una sèrie d’irregularitats com assignar a dit unes places de l’Ajuntament d’Arenys de Munt sense convocar les oposicions corresponents. Concretament la secció local de la federació nacionalista hauria demanat que s’assignés la plaça de funcionari de cap de brigada a una persona vinculada a CiU de Premià de Mar contractada com a servei extern amb concatenació irregular de contractes, segons denuncia la CUP. El comunicat també acusa CiU de voler mantenir “privilegis il·lícits” a alguns treballadors municipals.

 

Després de publicar aquest document amb les exigències de CiU, la CUP ha instat ERC a reprendre les negociacions que mantenien –que es van donar per trencades quan els republicans, CiU i PSC van anunciar la presentació de la moció de censura– per pactar un nou govern municipal. Segons fonts municipals consultades per EL TRIANGLE aquesta moció es podria debatre en un ple municipal el pròxim 7 de setembre.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari