Reclamen una gestió pública de l’aigua

La plataforma Aigua és Vida ha enviat una carta al Govern per reclamar la gestió pública d'Aigües Ter-Llobregat adjudicada a Acciona
Artur Mas

Continua el serial sobre la gestió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL). El nou capítol tindrà lloc aquest dijous en el debat que es celebrarà a la Diputació Permanent del Parlament, amb les compareixences del conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. La plataforma Aigua És Vida i un conjunt d’organitzacions i col·lectius que en formen part han enviat una carta oberta al president de la Generalitat, Artur Mas, al Govern i als diputats per reclamar una gestió pública de l’aigua.

 

L’objectiu de la carta és mostrar el bé essencial que suposa l’aigua per a la vida i demanar als responsables polítics que recuperin la seva gestió pública arran del cas d’Aigües Ter-Llobregat, l’empresa pública privatitzada i adjudicada a Acciona. Un conflicte que està enmig d’un litigi per la reclamació presentada per Agbar contra el Govern i la companyia espanyola que presideix José Manuel Entrecanales.

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat en diverses sentències la nul·litat de l’adjudicació de la privatitzada ATLL a l’empresa Acciona, posant en una situació compromesa a l’executiu d’Artur Mas. Un Govern que segueix enrocat en arribar fins al final per adjudicar ATLL a Acciona i té previst recórrer la decisió del TSJC al Tribunal Suprem (TS).

 

La carta enviada per Aigua És Vida està signada per més de 40 organitzacions veïnals, socials, sindicals, ecologistes i de solidaritat de Catalunya, un conjunt d’assemblees del 15-M, Associacions de Veïns com les de Sant Genís dels Agudells i de la Vila de Gràcia i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, CONFAVC, i altres tants col·lectius ecologistes i sindicats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari