Sandro Rosell, el comissionista del futbol brasiler?

La Confederació Brasilera de Futbol va desviar part de la recaptació d'amistosos de la selecció a empreses registrades a nom del president del FC Barcelona
Sense títol
Sense títol

Nou capítol dels obscurs negocis al Brasil del president del FC Barcelona, Sandro Rosell. Segons ha desvetllat ‘O Estado de Sao Paulo’, la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) va desviar a empreses registrades als Estats Units a nom de Rosell part dels diners recaptats per la disputa de partits amistosos de la selecció canarinha. Rosell, exrepresentant de la multinacional esportiva Nike al Brasil, i amic personal de l’expresident de la CBF Ricardo Teixeira, ja ha estat investigat anteriorment per casos de corrupció lligats amb partits de la seleçao.

 

El diari paulista ha revelat un precontracte per la disputa de 24 partits entre l’empresa ISE, amb seu a les Illes Caiman i propietària dels drets d’organització dels amistosos del Brasil des de 2006, i Uptrend Development LLC, companyia registrada a Nova Jersey (EUA) per Alexandre R. Feliu, que no és altre que el nom complet de Sandro Rosell amb el primer cognom abreviat. Per aquest acord, l’empresa de Rosell va rebre 8,3 milions d’euros (10,9 milions de dòlars), a raó d’uns 450.000 dòlars per partit entre els anys 2006 i 2012.

 

Segons la documentació en poder del diari ‘O Estado de Sao Paulo’, a ISE li corresponien 1,6 milions de dòlars per cada amistós del Brasil, dels quals 1,1 milions anaven a parar a la CBF com a pagament del catxet corresponent. El mig milió de dòlars restant no era comptabilitzat per la Confederació Brasilera perquè anava directe a l’empresa de Rosell a Nova Jersey en forma de dubtosa comissió.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari