L’Estat es desinfla

La dieta imposada per la troica a països amb un dèficit públic desmesurat comporta un allau de privatitzacions
Título de la imagen
Título de la imagen

El nombre d’efectius de la plantilla estatal es va reduir un 2,66% fins al juny en relació amb el mateix mes de 2012. El sector públic va comptar amb 566.375 treballadors, a 30 de juny d’enguany, dels quals mig milió eren funcionaris (-2,76%) i uns 66.000 personal laboral (-1,95%). Aquesta retallada ha proporcionat un alleugeriment per a les arques públiques d’uns 176 milions d’euros.

La contenció de la despesa per mitjà de la reducció de plantilla serveix perquè l’Executiu s’acosti al límit de dèficit fixat pel Banc Central Europeu. L’any passat, el Ministeri d’Hisenda ja es va estalviar 1.160 milions en despeses de personal.

L’administració ja no creix. Les incorporacions a la plantilla de treballadors de l’Estat es van limitar, durant el 2012, a les corresponents a l’execució de processos selectius d’ofertes de feina d’exercicis anteriors. O a l’aplicació del percentatge de reposició d’efectius del 10% fixada per a uns sectors determinats.

L’any passat, la no reposició del 100% de les jubilacions va fer que el personal del sector públic es reduís un 2,82%, 16.444 treballadors menys, i es va situar en els 572.000 efectius.

Enguany, les oposicions per entrar a formar part de la plantilla de treballadors de l’Estat seguiran desades al calaix del Ministeri de Treball. Només hi ha, a la Llei de pressupostos generals d’aquest 2013, una partida reservada per a la reposició del 10% per a les forces de seguretat de l’Estat i per al cos de funcionaris que es dedica a la lluita contra el frau fiscal i laboral.

Dieta i privatitzacions
La dieta imposada per la troica a països amb un dèficit públic desmesurat pot comportar un allau de privatitzacions d’empreses que optin a la gestió dels serveis que deixarà d’oferir l’administració per la manca d’efectius.

Un dels darrers exemples l’ha donat Madrid, on aquest proper dilluns la Conselleria de Sanitat publicarà l’adjudicació definitiva dels hospitals Infanta Sofía (San Sebastián de los Reyes), Infanta Cristina (Parla) i Tajo (Aranjuez), que aniran a parar al grup porto-riqueny HIMA Sant Pablo, que s’ha enriquit amb el turisme sanitari dels nord-americans.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari