Europeus de dues classes

Holanda, Alemanya, Àustria i el Regne Unit volen limitar la lliure circulació de treballadors de la UE
frontera
frontera

El govern holandès ha mantingut reunions durant els últims mesos amb els executius d’Alemanya, Àustria i el Regne Unit per impulsar nous límits contra la lliure circulació de treballadors de la Unió Europea (UE). Holanda aposta per modificar la normativa comuna davant l’augment de l’arribada d’immigrants de països de l’Europa de l’Est, que es preveu augmenti el 2014 quan acabi la restricció que actualment recau sobre ciutadans búlgars i romanesos.

 

Quan un nou estat s’integra a la UE, s’estableix un període de set anys en el qual es poden aplicar condicions restricitivas a la llibertat de circulació de treballadors entre estats membres. La moratòria que ara recau sobre treballadors de Bulgària i Romania, adherides al 2007, caduca l’any que ve, per la qual cosa alguns dels països capdavanters de la Unió es mobilitzen per combatre el que consideren “excessos de la llibertat de moviment”.

 

La idea l’ha plasmat aquest dissabte el ministre holandès d’Afers Socials, Lodewijk Asscher, en un article al diari ‘De Volkskrant’. Asscher considera que la immigració a Holanda o el Regne Unit perjudica als ciutadans locals més pobres, que veuen amenaçats els seus llocs de feina davant treballadors que accepten salaris més baixos.

 

Asscher, membre del partit laborista, creu que Brussel·les no ha fet front a les conseqüències negatives de la llibertat de moviment de treballadors: “Si ens volem seguir beneficiant dels avantatges de la lliure circulació de persones, hem de treballar per contrarestar els efectes negatius”.

 

El ministre holandès adverteix al seu article, signat conjuntament amb el periodista britànic David Goodhart, que en cas que la UE no analitzi aquesta situació i busqui una solució, l’ambient al seu país es podria “enverinar i esperonar l’odi als estrangers”.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari