Les universitats espanyoles suspenen

Cap universitat espanyola surt entre les 200 millors de la classificació acadèmica mundial coneguda com el Rànquing de Xangai
Wert
Wert

Cap universitat espanyola es troba entre les 200 millors en la classificació acadèmica mundial del 2013 coneguda com ‘Rànquing de Shangai’. Les primeres universitats que surten en aquest llistat ho fan a la part mitjana de la taula, entre els llocs 200 i 300 de les 500 que apareixen.

 

Les quatre millors universitats de l’Estat espanyol que surten en el Rànquing de Shangai són l’Autònoma de Barcelona (UAB), l’Autònoma de Madrid, la Universitat Complutense i la Universitat de Barcelona (UB). La UAB ha deixat d’estar per sota del número 300 de la llista i les altres tres l’any passat ja estaven en el mateix grup. Els cinc primers llocs de rànquing estan encapçalats per les institucions acadèmiques nordamericanes de Harvard, Standford, California – Berkley i Massachusetts Institute of Technology, i la britànica Cambridge.

 

Una mala classificació acadèmica de les universitats espanyoles que es repeteix per segon consecutiu i que hauria de ser motiu de preocupació i reflexió del ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert. La caiguda de les universitats coincideix amb una política de retallades aplicada en els seus pressupostos que han provocat una reducció de la plantilla de professors i un deteriorament del seu funcionament, segons denuncien des del col·lectiu universitari.

 

Des de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) han expressat en diverses ocasions que la situació de les universitats públiques per les retallades aplicades és “insostenible”, afirmant que ja no es poden “estrènyer més el cinturó”. En els darrers dos anys també s’han organitzat vagues i protestes des del col·lectiu universitari per denunciar aquesta política de retallades. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides